Mofetta gyógy-gáz kúrával az érbetegség, érszűkület hatékony kezelése

A Mofetta az alsóvégtagi érszűkület, a szív és agyi érbetegségek megelőzésének és/vagy kezelésének eszköze lehet

Fájó lépések
Ha járáskor megfájdul a lábunk, fáradnak és elnehezülnek a végtagjaink, nem feltétlenül gondolunk rosszra, pedig ezek az alsó végtagi érszűkület kezdő tünetei lehetnek, amelyeket komolyan kell venni! Miről ismerhetjük fel még ezt a betegséget?

Fiatalon az ember játszik, szaladgál, jókat eszik, és keveset törődik az egészségével. Később az iskolában még sokat mozog, azonban a munkába állással rohamosan csökken a testmozgásra fordított idő. A vészjósló felhők pedig közben gyülekeznek, csak sokszor nem vesszük észre őket...

Vegyük komolyan az első tüneteket!

Az alsó végtagi érszűkület észrevétlen marad a komolyabb problémák jelentkezéséig. A lassan beszűkülő ereken sokáig átjut még annyi vér, hogy a szövetek oxigénszükségletét kielégítse, de mint minden, ez sem tart örökké. A folyamat előrehaladásával azonban csökken a fizikai teljesítőképesség, például lassabban, vagy rövidebb távokat tudunk sétálni, esetleg lábikragörcs, vagy combfájdalom lép fel. Ezek a fájdalmak pár perc pihenés után elmúlnak, de a séta folytatásakor hasonló táv megtétele után újra jelentkeznek.

Hűvös láb - intő jel!

Az érszűkületre több más jel is felhívhatja a figyelmet. Előfordulhat, hogy zsibbadás lép fel, esetleg hűvösebbnek érződik a láb, de súlyosabb esetekben éjszakai, tehát nyugalmi fájdalmak jelentkezhetnek, sőt akár lilásan is elszíneződhet a láb. A betegek ritkán veszik észre, de fájdalmuk csökkentésének érdekében elkezdik lógatni lábukat éjszaka, gyakran szinte ülve alszanak.

Ne tévessze össze!

A gerinc egyes problémái, illetve néhány ízületi megbetegedés is okozhat az előzőekhez hasonló panaszokat, ezért sokan nem a megfelelő helyre fordulnak problémáikkal, hanem egy reumatológiai szakrendelést keresnek fel. Itt azonban legtöbbször gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító kezelést kapnak, amely természetesen hatástalan marad, viszont késleltetheti az igazi probléma felismerését. Ma már fájdalommentes vizsgálati módszerek állnak rendelkezésre, amellyel felállítható az érszűkület diagnózisa: ilyen például az úgynevezett Edinburgh-teszt, amely néhány kérdésből álló, rövid és gyorsan kiértékelhető kérdőív. A diagnózis megerősítésére szolgálhat a boka/kar index mérése is, amelynek során ultrahangos készülékkel mérik meg a vérnyomást a karon és a lábon is. A szűkület fokával arányosan csökken a vérnyomás, így a bokán meghatározott vérnyomást a karon mért értékkel elosztva egy hányadost kapunk. Ennek normális értéke 1, hiszen a vérnyomásnak mindenhol azonosnak kell lennie, viszont az index értéke csökken, ha az alsó végtagon érszűkület lépett fel. Gyakran használják még az érfestést is, amelynek során röntgen-kontrasztanyagot fecskendeznek az érbe, és a készülék képernyőjén megfigyelhetővé válik az érszűkület vagy érelzáródás helye és mértéke.

Kerülje el Ön is az alsó végtagi érszűkület súlyos következményeit - Járjon az életéért!


Forrás:
Dr. Kökény Zoltán, Patika Tükör, 2000/9.
 

 

arckep.jpgSzerkeszti Horváth Kálmán a Gondűző 2001 Vendégházból, Mátraderecskéről.


A mátraderecskei Gondűző 2001 Vendégház-ban komfortos lakrészek és változatos étkezések / DASH diéta, cukorbeteg étkezések, vegetáriánus, reform vagy palócos ellátás / várják Önt, és üdülési csekkjeit is elfogadjuk.
A MOFETTA gyógygáz kúrára Mátraderecskére érkezőknek igény esetén rendelkezésére áll az akadálymentes apartmanunk, bioptron lámpa kezelés, manikűr, pedikűr, szolárium.

Jelentkezzen próbakezelésre! >>>>>>Tegyen minket próbára!

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 7
Heti: 68
Havi: 587
Össz.: 243 773

Látogatottság növelés
Oldal: Fájó lépések
Mofetta gyógy-gáz kúrával az érbetegség, érszűkület hatékony kezelése - © 2008 - 2019 - erbetegsegkezeles.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »